Geschiedenis

Vincent Bergmans

Na de schoenvakschool (NVLS in Waalwijk)) te hebben doorlopen is Vincent Bergmans in 1968 begonnen met de productie van schoenen. Allereerst was dat bij het familiebedrijf Jac. Bergmans te Waalwijk, bekend van het merk Pinocchio kinderschoenen. Daarna is hij jarenlang zelfstandig producent van kinderschoenen geweest.  Door uitbesteding van deelwerk in contact gekomen met  Red Boot Portugal en sinds 1985 werkzaam bij TRB Portugal. Tevens medeoprichter van Fits-All Orthopaedics Lda in 1998.

Leo van der Mijn

Na diverse buitenlandse stages en vervolgens de vakschool in Milaan te hebben doorlopen is Leo in 1977 begonnen als designer bij het bedrijf Pimlico/Rockport in Waalwijk. Daarbij was hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling van met name kinder- en herenschoenencollecties voor onder andere Original Rockport. Met als gevolg dat hij intensief samen moest werken met diverse Spaanse en Portugese leveranciers. Hiervoor was het noodzakelijk om met grote frequentie naar Portugal te reizen om ter plekke, in samenwerking met diverse fabrikanten, de collecties te ontwikkelen en het productieproces te controleren. Daardoor heeft hij grote kennis omtrent zowel de industrie als wel de Portugese taal en cultuur vergaard.

In 1985 is hij zelfstandig doorgegaan met het ontwikkelen en verkopen van schoenen van Portugees fabricaat.  Tevens was Leo destijds medeoprichter van Fits-All.

 

In 1998 zijn Vincent en Leo betrokken geraakt bij de productie van orthopedische maatschoenen en dat heeft er in 2010 toe geleid dat zij besloten hebben om gezamenlijk een nieuw bedrijf op te richten, dat zich uitsluitend richt op het produceren van kwalitatief hoogwaardige orthopedische maatschoenen.  Mede dankzij de goede leiding van Ing. Marta Faria heeft het bedrijf zich snel kunnen ontwikkelen.

Op dit moment staan we weer voor een aantal nieuwe uitdagingen, waaronder onder meer het produceren van leesten en voetbedden.