Materialen

Schachten en voering

Wij maken gebruik van de allerbeste kwaliteiten leer. Hiervoor werken wij nauw samen met Maasleder uit Waalwijk. We werken met een brede collectie materialen, kalfsleder voering, bontvoering en synthetisch voering materiaal (waaronder voering voor diabetici). Op verzoek kunnen wij specifieke gewenste materialen zoeken welke wij betrekken bij gespecialiseerde leveranciers.

Zolen en onderwerken

Het merendeel van de zolen die wij in onze productie verwerken zijn afkomstig van de firma van Drunen in Nieuwkuijk. Tevens maken wij ook veel gebruik van zoolmodellen van Vibram uit Italië en Nora uit Duitsland. Wij kunnen ook speciale onderwerken maken die geschikt zijn voor indraaien van noppen en golfschoenspikes. Indien gewenst kunnen wij ook zolen betrekken bij leveranciers die toeleveren aan de confectie-industrie.

Overige materialen

Voor de contreforts verwerken we onder andere Renoflex, Ercoflex, dompelmateriaal en leer. Tevens gebruiken wij PPT alsmede verschillende soorten schuim indien gewenst voor enkel-polstering. My Orthopedics beschikt ook over de mogelijkheid om carbon en kevlar in de schoen te verwerken. Tevens kunnen we ieder gewenst design op de schacht borduren ofwel met laser op schacht of onderwerk te zetten.